Wasvoorschrift

 

Turnkleding gemaakt van hologramglitter, metaalkleurige stoffen of bedekt met glitter is  zeer kwetsbaar en niet aan te raden voor dagelijks gebruik. Deze stoffen zijn gevoelig voor transpiratie, deodorant, haarlak en wrijving.

 

Indien tijdens de wedstrijden veel getranspireerd wordt, is het aan te raden het pakje al in de kleedkamer op een haakje uit te hangen i.p.v. in een tas of plastic zakje te stoppen.

 

Was de turnpakken direct na gebruik met de hand, binnenste buiten, in koud water (max. 30°). Laat het pakje niet in het water staan! Alleen knijpen en spoelen, zonder schrobben, rossen of wrijven. Gebruik liever geen wasmiddel. Eventueel kan een klein beetje azijn of keukenzout geen kwaad. Gebruik alleen als het pakje echt vuil is een vloeibaar fijnwasmiddel.

 

Na het wassen het pakje even oprollen in een handdoek. Merk je tijdens het wassen dat de stof kleur afgeeft, dan het pakje even kort centrifugeren. Het pakje op een haakje, waarover een droge dubbelgevouwen handdoek is gehangen, uithangen. Zorg ervoor dat de handdoek tussen de voor- en achterkant van het pakje zit zodat die elkaar niet raken tijdens het drogen; dit voorkomt kleuroverdracht. Droog het pakje niet in de wasdroger of op de verwarming. 

 

Niet bleken of strijken.

 

Wasvoorschrift rugband

Uitwassen met een fijnwasmiddel op een fijnwasprogramma van 30°.

Eerste keer apart uitwassen i.v.m. mogelijke kleurafgifte.

Niet in wasdroger doen!

caren.jpg